/Bästa sommardäcken 2016

Bästa sommardäcken 2016

För att avgöra vilka som är de bästa sommardäcken 2016 har vi i år har hämtat resultat från 3 olika biltidningar. Totalt har 20 olika däck testats i olika testmoment. Allt från dyra premiumdäck till billiga däck från Kina. Tidningarnas tester visar samma däck i toppen vilket gör det lätt att utse vilka däck som är bäst.

Bästa sommardäcken 2016

KÖP
Goodyear Efficient Grip Performance.
  1. Goodyear Efficient Grip Performance
  2. Continental ContiPremiumContact 5
  3. Nokian Hakka Green 2

Vinnare av Teknikens Världs test och andraplacering i Aftonbladets och Vi Bilägares test gör att Goodyear Efficient Grip Performance blir årets sommardäck 2016. Däcket presterar mycket bra i samtliga tidningars tester och får extra beröm för att det är ett däck med bra grepp som upplevs lugnt och förutsägbart. Även rullmotstånd och ljudnivå lyckas Goodyear riktigt bra med.

På andraplats hittar vi Continental ContiPremiumContact 5. Däcket vinner Vi Bilägares test, kommer på andraplats i Teknikens Världs test och hamnar på tredjeplats i Aftonbladets test. Continental presterar likt Goodyear i de olika testerna och visar upp fin prestanda. Däremot har Continental sämre rullmotstånd än Goodyear vilket gör att det hamnar på en andraplats.

Vi har valt att placera Nokian Hakka Green 2 på tredjeplats eftersom att det vinner Aftonbladets test och kommer på tredjeplats i Vi Bilägares test. Eftersom att Teknikens Värld har valt att inte ha med Nokian i sitt test är det svårt att göra en rättvis bedömning eftersom att vi endast har 2 testresultat att jämföra med. Nokians egenskaper på vått väglag är mycket bra och även greppet på torrt väglag är bra, men inte bäst. Testerna visar även att Nokian har lågt rullmotstånd.

Källor: